Cukrář Kód: 29-54-H/01 Tříletý studijní obor Vhodný pro chlapce i dívky Ukončení výučním listem Základní podmínky pro přijetí: ukončení povinné školní docházky a zdravotní způsobilost uchazeče. Po ukončení přípravy a po vykonání závěrečné zkoušky absolventi umí: Připravit suroviny pro zpracování, vypočítat spotřebu surovin dle receptur Připravit cukrářské výrobky pro různé slavnostní příležitosti (dorty, zákusky, dezerty, koláče) Připravit modelované ozdoby Navrhovat netradiční druhy výrobků Uplatnění absolventa Absolvent se uplatní při výkonu povolání cukráře ve výrobnách cukrářských výrobků a v obchodních zařízeních zabývajících se prodejem cukrářských a pekařských výrobků. Také se může uplatnit jako soukromý podnikatel při výrobě a prodeji cukrářských výrobků. Nejlepší absolventi získávají Osvědčení Hospodářské komory české republiky, které je opravňuje k praxím v daném oboru v zemích EU. Způsob ukončení a certifikace: Závěrečná zkouška. Výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce. Europass v anglickém jazyce, který absolventům umožní snadnější profesní realizaci ve zvoleném oboru v ČR i vzemích EU. Ke stažení Přihláška ke studiu