Cukrář

sos jana tiraye 2013 10Kód: 29-54-H/01

  • Tříletý studijní obor
  • Vhodný pro chlapce i dívky
  • Ukončení výučním listem

 

Základní podmínky pro přijetí: ukončení povinné školní docházky a zdravotní způsobilost uchazeče.

Po ukončení přípravy a po vykonání závěrečné zkoušky absolventi umí:

  • Připravit suroviny pro zpracování, vypočítat spotřebu surovin dle receptur
  • Připravit cukrářské výrobky pro různé slavnostní příležitosti (dorty, zákusky, dezerty, koláče)
  • Připravit modelované ozdoby
  • Navrhovat netradiční druhy výrobků

Uplatnění absolventa

Absolvent se uplatní při výkonu povolání cukráře ve výrobnách cukrářských výrobků a v obchodních zařízeních zabývajících se prodejem cukrářských a pekařských výrobků. Také se může uplatnit jako soukromý podnikatel při výrobě a prodeji cukrářských výrobků.

Nejlepší absolventi získávají Osvědčení Hospodářské komory české republiky, které je opravňuje k praxím v daném oboru v zemích EU.

Způsob ukončení a certifikace:

  • Závěrečná zkouška.
  • Výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce.
  • Europass v anglickém jazyce, který absolventům umožní snadnější profesní realizaci ve zvoleném oboru v ČR i vzemích EU.

Ke stažení

pdfPřihláška ke studiu

 

Nejbližší akce školy

fb

Zřizovatel

  • Velká  Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina
Nahoru