Kuchař-číšník Kód: 65-51-H/01 Tříletý studijní obor Vhodný pro chlapce i dívky Ukončení výučním listem Základní podmínky pro přijetí: ukončení povinné školní docházky a zdravotní způsobilost uchazeče. Po ukončení přípravy a po vykonání závěrečné zkoušky absolventi umí: Pracovat se základními znalostmi gastronomických pravidel Sestavit slavnostní menu, jídelní lístky, doporučit pokrmy a nápoje pro různé příležitosti rodinného či firemního charakteru Výrobu teplých i studených pokrmů, pokrmů na objednávku, specialit i moučníků Profesionální zručnost při obsluze hostů, atd. Komunikovat v cizích jazycích, pracovat s informacemi a udržovat ústní i písemný kontakt se zákazníky Uplatnění absolventa: Absolvent může vykonávat povolání kuchaře - číšníka pro pohostinství. Po nezbytném zapracování se uplatní jako zaměstnanec v různých gastronomických zařízeních nebo jako soukromý podnikatel v pohostinství. Nejlepší absolventi získávají Osvědčení Hospodářské komory české republiky, které je opravňuje k praxím v daném oboru v zemích EU. Způsob ukončení a certifikace: Závěrečná zkouška. Výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce. Europass v anglickém jazyce, který absolventům umožní snadnější profesní realizaci ve zvoleném oboru v ČR i vzemích EU. Ke stažení Přihláška ke studiu